1948

Visserman Zeeschouw HL10

Te koop de prachtige Visserman zeeschouw HL10
Museumschip en ligt al jaren in de museum Haven van Spakenburg
• eventueel incl ligplaats met subsidie

Lengte 12 meter x 3,5 breed
Diep 70 cm
Stalen boot

De HL10 is de afgelopen 3 jaar volledig opgeknapt en hij is in 'originele' staat gebracht. In 2019-2020 helemaal kaal geweest en opnieuw met eikenhout ingetimmerd door de vakmannen van de helling in Spakenburg. Met twee fijne slaapplaatsen, (opberg) kooien of slaapplaatsen voor kinderen en originele items zoals kastje en houtkachel.

In juli 2022 is de HL10 voorzien van prachtige nieuwe zwaarden en helmstok.
De mast is afgelopen winter helemaal onderhouden.
De motor wordt jaarlijks onderhouden en is in top staat!

De huidige eigenaar verkoopt dit prachtige schip, omdat ze de mogelijkheid kregen een ander groter schip te kopen in de Oude Haven van Spakenburg. Helaas is het onderhouden en varen met twee museumschepen net wat te veel bij de huidige gezinssituatie. Zij zoeken dan ook een andere liefhebber, die net als de huidige eigenaar geniet van het authentieke van museumschepen.

Archief:

De HL10 'Janneke' is zwaar en sterk gebouwd en was in 1948 de eerste schouw die gebouwd is op de werf van J. Douma te Oppenhuizen voor Jacob, Hendrik en Harmen Pot uit Hekelum. Omdat de Staverse werf het na de oorlog te druk had met schepen bouwen was men uitgeweken naar Oppenhuizen. Omdat het ijzer nog op de bon was is voor de bouw veel hergebruikt ijzer toegepast. In 1953 heeft de schouw nog meegeholpen tijdens de Zeelandramp in februari. Daar heeft ze rechtsvoor nog een deuk opgelopen (die er nog altijd in zit) toen men op een paal voer. Er is mee gevist van 1948 tot 1970. Van 1970 tot 1980 gebruikte Hendrik pot het schip recreatief, daarna voer zijn zoon Douwe tot 1995 met het schip. Hij bouwde in 1987 dit model. Het schip is anno 2020 nog steeds in de vaart. Oorspronkelijk had het schip een voor schouwen gewone vlakke spiegel. Op enig moment is er een aanpassing gedaan aan het achterschip om de het schip beter te laten varen als motorschip. Deze 'motorkont' is inmiddels weer verwijderd. Het schip is nu (anno 2020) weer een zeilschip in haar oude gedaante.

Voor meer informatie: Franklin Zielinski - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

€37.995,-

Details

  • Bouwjaar: 1948
  • Afmetingen: Lengte 12 meter x 3,5 breed en 0,70 diep
  • Motor: Yanmar 80pk
  • Materiaal: Staal

Ligplaats

Spakenburg

Dolphin Yachtbrokers

Franklin Zielinski

Dolphin Yachtbrokers wordt gerund door Franklin Zielinski, een zeer ervaren / enthousiaste en gedreven ondernemer.

Dolphin yachtbrokers

Dolphin Yachtbrokers

KvK: 85073229