1928

Miss Pettersson (Salon boot)

Deze Miss Pettersson is in 1996 naar Nederland gekomen uit zweden en is toen volledig gerestaureerd door de prins van Oranje. Er zijn heel veel rekeningen voorhanden ook de export en importverklaringen en een grote hoeveelheid documentatie bij de boot. Ik heb zelf de boot ook weer volledig opgeknapt en er een nieuwe boeg op gezet en voorzien van een Mahonie golf.
In de Miss Pettersson ligt een 1700cc 20 pk sterke en zeer stille 4 cil benzine zijklepper merk Albin. Er is een complete Albin reserve motor met keerkoppeling bij de boot als sparemotor maar waarschijnlijk zul je deze nooit nodig hebben de inboard Albin is beresterk en zeer betrouwbaar.
 
Op het salondak is een nieuwe koperplaat aangebracht en er zijn twee nieuwe bilgepompen geplaatst die af en toe het bilgewater afvoeren. De vaareigenschappen van deze boten is subliem pettersson boten  zijn messcherp hebben slechts 0,60m diepgang dus weinig waterverplaatsing daarom is 20 pk ruim voldoende voor een snelle verplaatsing, die nog kan worden versneld door het plaatsen van een moderne schroef. De motor start direkt en is soepel, stil en zeer betrouwbaar. Schroefas is vetgesmeerd en dient regelmatig te worden gevet. Er zijn twee ruime slaapplaatsen in de kajuit die er zeer romantisch uitziet. Er is een 1 pits kooktoestel een 12v koelbox een een acculader voor de twee 100Amp accus en een walstroomaansluiting. De boot heeft een binnen en buitenbestuuring en men kan het grootste gedeelte van het dak als cabrio laten zakken hierdoor ontstaat een prachtige open kuip waar 6 mensen heerlijk kunnen zitten.

€ 23.500,- (BTW Betaald)

Details

  • Bouwjaar: 1928
  • Afmetingen: 7.05 x 1.80 x 0.60
  • Motor: Albin-0.41 20pk
  • Materiaal: Mahonie + oregon Pine

Ligplaats

Zeewolde

Dolphin Yachtbrokers

Franklin Zielinski

Dolphin Yachtbrokers wordt gerund door Franklin Zielinski, een zeer ervaren / enthousiaste en gedreven ondernemer.

Dolphin yachtbrokers

Dolphin Yachtbrokers

KvK: 85073229